Heeft je kind een voedselallergie? Wil je weten of je kind wel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt? Groeit je kind te weinig? Of is je kind juist te zwaar? 

Diëtistenpraktijk Twente is gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling van kinderen op het gebied van voeding, zowel bij ziekte als bij gezondheid. 

Goede voeding is de basis van een gezond leven en zorgt ervoor dat we lekker in ons vel zitten. Maar soms is goed eten en drinken voor kinderen helemaal niet zo vanzelfsprekend.

Mijn kind durft weer te proeven

Mijn kind heeft weer een gezond gewicht

Mijn kind groeit weer goed

Voedzame maaltijden kunnen bereiden

Mijn kind heeft weer een goede ontlasting

Mijn kind groeit nu weer goed

Mijn kind krijgt voldoende voedingsstoffen binnen

Mijn kind is minder onzeker

Mijn kind beweegt met meer plezier

Wij weten wat ons kind wel en niet kan verdragen

Het behandelen van kinderen is een vak apart

Kinderen leren door te spelen. Diëtistenpraktijk Twente kan je op verschillende manieren helpen en ondersteunen. We maken gebruik van beeldmateriaal, spelletjes en kindvriendelijke technieken om de behandeling aan te laten sluiten bij de leefwereld van je kind.

Weer plezier aan tafel!

Het is belangrijk dat kinderen plezier hebben tijdens het eten, omdat dit kan helpen hun eetgedrag te verbeteren en ze gezonde eetgewoonten aan te leren. Samen onderzoeken we wat er speelt en stap voor stap, op een speelse manier, helpen we je kind weer goed te eten. Zodat de focus aan tafel kan uitgaan naar wat er goed gaat, in plaats van wat er niet goed gaat. En zodat jullie weer met plezier aan tafel gaan en je met vertrouwen je kind kunt zien opgroeien.

Bij de behandeling van kinderen is betrokkenheid van het hele gezin belangrijk.

Wat doen wij?

Wij begeleiden en behandelen kinderen en jongeren van 0-18 jaar bij onder andere:
overgewicht / ondergewicht / voedselweigering of overeten / obstipatie / diarree / voedselallergie / slikklachten / 

Maak zelf een afspraak

 Je kunt direct zelf een afspraak inplannen in onze online agenda >>

Kom je er niet uit?
Maak je liever telefonisch een afspraak?
Bel dan:
085 - 77 39 665

Of app ons op:
06 39 26 83 99

Kinderdieetcreatie

Voor kinderen van 5-12 jaar gebruiken wij de methodes van de KinderdieetcreatieMet behulp van deze programma’s wordt je kind op een creatieve manier betrokken zelf aan de slag te gaan met het eten.

Kritische eters

Kritische eters

Waarom wil mijn kind niks proeven? Of je kind wil altijd hetzelfde eten en lijkt wel bang voor nieuw eten... Zit je met je handen in het haar?...

Lees meer

Autisme

Eetproblemen rondom autisme zijn heel divers van aard. Zo zijn er kinderen die te veel eten of juist te weinig. Ook heel selectief, eenzijdig of...

Lees meer

Overgewicht

Is je kind te zwaar? Kinderen van 0-18 jaar met overgewicht kunnen bij ons terecht voor individuele begeleiding. Ook bieden wij groepsprogramma’s...

Lees meer
Poepproblemen

Poepproblemen

Veel kinderen hebben problemen met poepen. Als jouw kind moeite heeft met poepen of last heeft van aanhoudende buikpijnklachten, van aanhoudende...

Lees meer
syndroom van down

Verstandelijk beperkten

Diëtistenpraktijk Twente heeft veel affiniteit met het behandelen van kinderen met een verstandelijke beperking. We bieden aangepaste behandelingen aan, voor cliënten, ouder(s)/verzorger(s) en groepsbegeleiding.
Lees meer >>

Voedingsadvies valt in de basisverzekering

De eerste drie uren dieetadvies worden vergoed vanuit de basisverzekering.  Lees meer >>

Na een periode van anderhalf jaar volledig afhankelijk te zijn geweest van een neussonde is onze zoon Gyan (2 jaar), onder begeleiding van Jorieke, sondevrij na een traject van nog geen 3 weken! We zijn Jorieke erg dankbaar voor haar deskundige hulp.

Sabine