Tarieven & vergoeding

Vergoeding 

Een diëtist is vrij toegankelijk, dat betekent dat je in principe geen verwijzing van een arts nodig hebt. Toch stellen sommige zorgverzekeraars een verwijzing van een arts verplicht als je in aanmerking wilt komen voor vergoeding. Gelukkig schrijven de meeste artsen graag een verwijsbrief uit voor dieetadvisering.

Vanuit de basisverzekering wordt 3 uur dieetadvies vergoed. Voor mensen ouder dan 18 jaar gaan deze kosten van het eigen risico af. Vanuit een aanvullende verzekering hebben mensen eventueel recht op meer dan 3 uur dieetadvisering. Voor kinderen tot 18 jaar betaal je geen eigen risico.

Eigen risico

De overheid heeft het verplicht eigen risico vastgesteld op minimaal € 385. De eerste € 385 aan zorgkosten betaal je dus zelf. Dit kunnen dus ook de kosten voor de dieetbegeleiding zijn. 
Kinderen tot 18 jaar zijn vrijgesteld van het wettelijk eigen risico.

Extra vergoeding afhankelijk van polis

Per jaar worden drie uren dieetadvisering vergoed. Soms volstaat dit om je doel te halen, in andere gevallen is meer begeleiding nodig. Het kan zijn dat je voor extra vergoeding vanuit de aanvullende verzekering in aanmerking komt.

Dat is afhankelijk van je verzekeringsmaatschappij en per pakket verschillend. Dit kun je het beste in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering nakijken. Via deze link vind je het overzicht per zorgverzekeraar: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/dieetadvies

Contracten met alle bekende zorgverzekeraars

Diëtistenpraktijk Twente heeft met alle bekende zorgverzekeraars contracten afgesloten. Dit betekent dat wij rechtstreeks via de verzekeraar declareren.

Aan de hand van je BSN (Burger Service Nummer) kan Diëtistenpraktijk Twente ook nagaan op hoeveel uren vergoeding je recht hebt.

Tarieven

Wanneer je geen vergoeding meer van je zorgverzekeraar ontvangt, gelden onderstaande tarieven:

  • Het tarief dat gehanteerd wordt  per 01-01-2024, is € 80,- per uur. Een eerste consult neemt normaliter 60 minuten in beslag en wij rekenen 30 minuten uitwerktijd. Deze tijd hangt af van je persoonlijke situatie en wensen en wordt indien nodig aangepast. De duur van een vervolgconsult kan variëren tussen 15 tot 30 minuten directe tijd.

Wanneer een afspraak niet 24 uur van te voren is afgezegd, wordt het gereserveerde consult in rekening gebracht. Voor een eerste consult brengen wij hiervoor 75% van de gereserveerde tijd in rekening.

Maak zelf een afspraak

 Je kunt direct zelf een afspraak inplannen in onze online agenda >>

Kom je er niet uit?
Maak je liever telefonisch een afspraak?
Bel dan:
085 - 77 39 665