Kritische eters

Waarom wil mijn kind niks proeven? Of je kind wil altijd hetzelfde eten en lijkt wel bang voor nieuw eten… Zit je met je handen in het haar? Kritische eters van 0-18 jaar kunnen bij ons terecht voor individuele begeleiding. 

Wij verzorgen spreekuren op diverse locaties in Oldenzaal, Hengelo en Enschede. Op deze locaties hebben wij ook de mogelijkheid om andere disciplines bij de begeleiding te betrekken. Zo kunnen we bijvoorbeeld een kinderfysiotherapeut inschakelen, wanneer er op gebied van beweging ook vragen en/of problemen zijn.  

Gedragsverandering staat centraal in onze behandelingen. Vaak geldt dit voor het hele gezin: ouders/ verzorgers zijn onmisbaar in dit traject.

Kinderdieetcreatie

Voor kinderen van 5-12 jaar gebruiken wij de methode Kritische eters van de Kinderdieetcreatie. Dat is een interactieve methode waarbij je kind op een speelse wijze leert wat gezonde voeding is. Op die manier ontdekt en beleeft het kind eten en drinken op een geheel andere en eigen wijze en wordt je kind enthousiast om met eten aan de slag te gaan.

Maak zelf een afspraak

 Je kunt direct zelf een afspraak inplannen in onze online agenda >>

Kom je er niet uit?
Maak je liever telefonisch een afspraak?
Bel dan:
085 - 77 39 665

Of app ons op:
06 39 26 83 99

Werkbladen Kritische eters

Team Moeilijke eters

Maak je je zorgen over het eetgedrag van je kind? Wij helpen graag met de eetproblemen van je kind. Ben je ouder van een baby, peuter of kleuter en herken je deze symptomen:

Geen groente, fruit of vlees willen eten

Bang zijn voor nieuw eten

Onrust of huilen tijdens het eten en drinken

Altijd hetzelfde willen eten

Kokhalzen en spugen bij stukjes in het eten

Eten of drinken weigeren

Maak dan eens een afspraak. Voor kinderen vanaf 0 jaar werken wij samen in een team Moeilijke eters. Daarin zitten ook een preverbaal logopedist, kinderergotherapeut en pedagogisch hulpverlener (opvoedondersteuning).

Wij werken op verwijzing van de jeugdarts, huisarts of kinderarts. De behandeling kan (deels) thuis plaatsvinden. Wanneer het nodig is werken wij samen met andere hulpverleners, zoals een lactatiekundige of kinderfysiotherapeut. 

Bekijk hier een filmpje van de Kinderdieetcreatie:

Voedingsadvies valt in de basisverzekering

De eerste drie uren dieetadvies worden vergoed vanuit de basisverzekering.  Lees meer >>