Onze diëtisten

team

Maak kennis met onze diëtisten

In 2012 hebben Jorieke en Mieke Dietistenpraktijk Twente opgericht. Inmiddels is het team uitgebreid met Evelien en Frouke. Samen houden zij spreekuur op diverse locaties in Enschede, Hengelo en Oldenzaal.

Je kunt bij hen terecht met alle vragen rondom voeding, bijv. bij overgewicht, darmklachten of allergieën. Daarnaast hebben zij ieder hun specifieke deskundigheid. Lees daarover meer hieronder.

Jorieke

Jorieke Borzek

Jorieke heeft een sociaal pedagogische vooropleiding. Na deze opleiding werkte ze met verstandelijk beperkte volwassenen en kinderen. Jorieke is zelf opgegroeid met een verstandelijk en lichamelijk beperkt gezinslid en mede hierdoor heeft ze veel affiniteit met deze doelgroep.

Na haar opleiding tot diëtist heeft Jorieke onder meer gewerkt bij een zelfstandig gevestigde diëtistenpraktijk, bij Mediant (psychiatrie) en bij de Twentse zorgcentra (gehandicaptenzorg).

Sinds 2013 is Jorieke kinderdiëtist. In 2017 haalde ze haar diploma voor de opleiding Orthomoleculaire geneeskunde.

Naast haar werk als diëtist is Jorieke moeder van twee zoons van 3 en 11 jaar oud.

Mieke

Mieke Smit

Voor haar opleiding als diëtist volgde Mieke de studie tot leraar basisonderwijs. In haar eerste jaren als diëtist heeft ze bij twee zelfstandig gevestigde praktijken gewerkt.

Dankzij haar vooropleiding en het volgen van de Post HBO opleiding Kinderdiëtetiek heeft Mieke veel ervaring met het werken met kinderen. Als diëtist heeft ze aan verschillende programma’s voor kinderen gewerkt zoals Cool2BFit, een leefstijl programma voor kinderen met overgewicht. Ook heeft ze veel lessen op basisscholen gegeven en voorlichting aan ouders.

Mieke is moeder van twee dochters.

Evelien

Evelien …

Evelien is in de zomer van 2017 afgestudeerd als diëtist aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Na haar studie heeft ze ervaring opgedaan in verschillende diëtistenpraktijken en heeft ze de post- HBO opleiding tot kinderdiëtist afgerond. Naast haar werk heeft ze de post- HBO opleiding Sportdiëtetiek afgerond en kan zij zichzelf ook sportdiëtist noemen.

Daarnaast is Evelien betrokken bij verschillende leefstijlprogramma’s om deelnemers te coachen bij leefstijlfactoren zoals voeding, beweging, slaap en stress.

Frouke Oude Lansink

Frouke Oude Lansink

Sinds 2021, na afronding van de opleiding HBO Voeding en Diëtetiek in Groningen, werkt Frouke met veel passie voor Diëtistenpraktijk Twente. Daarnaast is ze afgestudeerd sport- en bewegingscoördinator met Fitness trainer A aantekening.

‘Voor mij is het belangrijk om een juiste balans te vinden tussen voeding, beweging en ontspanning. Mijn motto is om te laten zien dat gezond leven echt niet saai hoeft te zijn. Ik wil mensen graag handvatten aanreiken voor een verantwoorde leefstijl waarbij geen productgroepen uitgesloten worden. Het is namelijk ook belangrijk om regelmatig te kunnen genieten van minder voedzame producten zonder schuldgevoelens.

Iedere cliënt is uniek en verdient een voedingsadvies op maat. Ik vind het belangrijk om samen realistische doelen te stellen en hier stap voor stap verder in te komen. In mijn gesprekken met cliënten gaat het nooit over voeding alleen, maar ook over alles wat er mee te maken heeft. Het zijn persoonlijke gesprekken, maar als je iemand goed leert kennen, kom je samen een heel eind!’

Aandachtsgebieden: Voeding en diabetes