Overgewicht

Is je kind te zwaar? Kinderen van 0-18 jaar met overgewicht kunnen bij ons terecht voor individuele begeleiding. Ook bieden wij groepsprogramma’s aan.

Wij verzorgen spreekuren op diverse locaties in Oldenzaal, Hengelo en Enschede. Op alle locaties hebben wij ook de mogelijkheid om andere disciplines bij de begeleiding te betrekken. Zo kunnen we bijvoorbeeld een kinderfysiotherapeut inschakelen, wanneer er op gebied van beweging ook vragen en/of problemen zijn.  

Gedragsverandering staat centraal in onze behandelingen. Vaak geldt dit voor het hele gezin: ouders/verzorgers zijn onmisbaar in dit traject.

Kinderdieetcreatie

Voor kinderen van 5-12 jaar gebruiken wij de methode Op reis naar een gezond gewicht met Hap & Snap van de Kinderdieetcreatie. Dat is een interactieve methode waarbij je kind op een speelse wijze leert wat gezonde voeding is. Samen met de familie Hap Snap ontdekt en beleeft het kind eten en drinken op een geheel andere en eigen wijze en wordt je kind enthousiast om met eten aan de slag te gaan.

Maak zelf een afspraak

 Je kunt direct zelf een afspraak inplannen in onze online agenda >>

Kom je er niet uit?
Maak je liever telefonisch een afspraak?
Bel dan:
085 - 77 39 665

Of app ons op:
06 39 26 83 99

Hoe werkt je lichaam als je eet of drinkt?

Groepsprogramma’s

Bij de groepsprogramma’s is er vanzelfsprekend vooral aandacht voor voeding en beweging, maar ook thema’s als slaap en zelfvertrouwen komen aan bod.

Doel van alle programma’s is een blijvende leefstijlverandering. Kinderen worden enthousiast gemaakt om te gaan sporten en bewegen en kiezen een sport om na het programma in beweging te blijven. Aan het eind van een programma hebben jullie vaardigheden verworven en kennis opgedaan om de veranderingen blijvend te kunnen vasthouden. 

FitGoed!
Locatie: Wesselerbrink, Enschede
Doelgroep: 6-12 jaar

Beweegprogramma Roombeek
Locatie: Roomweg 180, Enschede
Doelgroep 6-12 jaar

Bekijk hier een filmpje over de Kinderdieetcreatie:

Voedingsadvies valt in de basisverzekering

De eerste drie uren dieetadvies worden vergoed vanuit de basisverzekering.  Lees meer >>