Autisme

Eetproblemen rondom autisme zijn heel divers van aard. Zo zijn er kinderen die te veel eten of juist te weinig. Ook heel selectief, eenzijdig of dwangmatig eten komt voor.

Er zijn heel veel manieren waarop een ‘eetprobleem’ zich kan manifesteren: heel langzaam of heel snel eten, niet aan tafel willen eten, met de handen eten, alleen een bepaald soort voedsel eten of met open mond eten.
Soms wordt het veroorzaakt door het soort eten dat wordt aangeboden, maar het kan ook te maken hebben met de kleur van het eten of van welk bord er gegeten wordt. De structuur van het eten of de plek aan tafel kan een belangrijke rol spelen. Of een negatieve herinnering maakt dat een voedingsmiddel uit het eetpatroon verdwijnt.

Ieder kind is anders

Eetproblemen rondom autisme zijn heel divers van aard: ieder kind is anders en dit zijn maar een paar voorbeelden van de problemen waar je tegenaan kunt lopen. Samen brengen we in kaart welke factoren en oorzaken bij jullie een rol spelen.

Maak zelf een afspraak

 Je kunt direct zelf een afspraak inplannen in onze online agenda >>

Kom je er niet uit?
Maak je liever telefonisch een afspraak?
Bel dan:
085 - 77 39 665

Of app ons op:
06 39 26 83 99

Kinderdieetcreatie

We gebruiken de methode van de Kinderdieetcreatie. Dat is een interactieve methode waarbij je kind op een speelse wijze leert wat gezonde voeding is. We gebruiken deze methode bij het in beeld brengen van de eetproblematiek, het verhelderen van de eetsituatie, het ontdekken van de zintuigen en het stimuleren van proeven. Dat doen we onder andere met werkbladen.

Werkbladen

De opzet van de methode is om het kind direct te betrekken bij de behandeling. Door de kindvriendelijke en speelse uitleg en werkbladen wordt het kind uitgenodigd een actieve en participerende rol aan te nemen. 

Voedingsmiddelenlijsten van de Kinderdieetcreatie:

Voedingsmiddelenlijst

Voedingsadvies valt in de basisverzekering

De eerste drie uren dieetadvies worden vergoed vanuit de basisverzekering.  Lees meer >>