De tijd dat we met het hele gezin aan tafel zaten met aardappels, vlees en groente lijkt voorbij. In deze tijd waarin we al zoveel moeten, lijkt gezond eten soms een zware opgave. Toch hoeft gezonde voeding zeker niet tijdrovend en duur te zijn. 

Wat is voor mij goed om te eten? Wat past bij mij?

Goede voeding is de basis voor een gezond lichaam en zorgt ervoor dat we lekker in ons vel zitten. Wil jij hulp om je beter te voelen of gezonder te worden? Wil jij je voeding of eetgewoontes blijvend aanpassen? Daar helpen wij je graag bij.

Weg met het ge-jojo!

Kan ik het opgeblazen gevoel verminderen?

Wat is voor mij goed om te eten? Welke voedingstoffen heb ik nodig?

Kan ik het beste minder vetten of minder koolhydraten eten?

Moet ik snel afvallen of is geleidelijk afvallen beter voor mij?

Ik heb weinig energie en voel me futloos.

Hoe kan ik lekker en zoutarm koken?

Mijn eetlust is weg, het lukt mij niet om goed te eten.

Ik heb kanker, wat kan ik eten?

Individueel dieetadvies

Over goede en gezonde voeding kun je overal lezen. Maar hoe maak je de juiste keuzes? Wij zoeken met je mee en zetten de theorie om in praktische adviezen die passen bij jouw situatie en mogelijkheden. 

Bij Diëtistenpraktijk Twente kijken we met een frisse blik naar je leefstijl. Samen met één van onze diëtisten maak je een plan om stapsgewijs je leefstijl aan te passen. Wat je hulpvraag ook is, jouw wensen en mogelijkheden staan centraal in de behandeling. Maak gerust een afspraak. Een kleine verandering maakt soms een groot verschil!

Wat doen wij?

Begeleiding en behandeling bij onder andere:

overgewicht / ondergewicht / voeding rond zwangerschap / hart- en vaatziekten / COPD / voedingsadviezen bij (top-)sport / voedselallergieën / slikklachten / …

Maak zelf een afspraak

 Je kunt direct zelf een afspraak inplannen in onze online agenda >>

Kom je er niet uit?
Maak je liever telefonisch een afspraak?
Bel dan:
085 - 77 39 665

Of app ons op:
06 39 26 83 99

Uitgelicht:

Voedingsproblemen bij autisme

Diëtistenpraktijk Twente heeft veel ervaring met voedingsgerelateerde problemen die mensen met autisme kunnen ervaren. Je kunt een sterke voorkeur...

Lees meer
Herstellen van Covid?

Herstellen van Covid?

Sommige mensen houden na COVID-19 (het coronavirus) nog lang klachten. Om goed te kunnen herstellen is de behoefte aan energie en voedingsstoffen...

Lees meer
Verstandelijk beperkten

Verstandelijk beperkten

De diëtisten van Diëtistenpraktijk Twente hebben veel affiniteit met het behandelen van mensen met een verstandelijke beperking. Je cliënt kan bij...

Lees meer
Maagverkleining

Maagverkleining

Overweeg je een bariatrische ingreep? Bij zwaar overgewicht kun je ervoor kiezen om een maagverkleinende operatie te ondergaan. Een chirurg haalt...

Lees meer
Samenwerking

Samenwerking in teams

Voor een optimaal resultaat is het soms nodig andere disciplines bij de behandeling te betrekken.
Op alle locaties hebben wij de mogelijkheid om verschillende disciplines bij de begeleiding te betrekken. Zo werken we bijvoorbeeld samen in ouderenteams of in een oncologieteam.
Lees meer >>

Voedingsadvies valt in de basisverzekering

De eerste drie uren dieetadvies worden vergoed vanuit de basisverzekering.  Lees meer >>

Samenwerking met Nije Stichting

Veel patiënten met kanker krijgen helaas vroeg of laat te maken met specifieke voedingsproblemen.
Om advies om maat te kunnen bieden en u zo goed mogelijk te helpen zal vanaf januari 2023 Frouke van Diëtistenpraktijk Twente bij de Nije Hoeve aanwezig zijn.
Lees meer >>

Jorieke heeft mij geholpen een schema samen te stellen dat perfect bij mij past. Ik houd niet van eten bereiden, naar de supermarkt gaan en veel tijd besteden aan eten en drinken. Toch heeft Jorieke maatwerk weten te leveren. Hardnekkige eczeemplekken zijn verdwenen. Met zalfjes lukte dat slechts matig. Na enkele weken gezond eten, is het echter volledig verdwenen. Cholesterolwaarden zijn jarenlang slecht geweest, maar nu bijna weer normaal. Tot slot: Ik voel mij veel fitter en gezonder! 

Steven Wanrooij

Samen hebben we mijn voeding bekeken en aangepast en mijn leven is zo ontzettend veel verbeterd. Inmiddels ben ik 10 kilo lichter en we gaan door, maar het belangrijkste vind ik: een leven met zo goed als geen pijn en dat dankzij hun. IK ben dan ook zeer tevreden en kan iedereen aanbevelen om eens je verhaal voor te leggen bij deze dames!

Renate