Poepproblemen

Veel kinderen hebben problemen met poepen. Als jouw kind moeite heeft met poepen of last heeft van aanhoudende buikpijnklachten, van aanhoudende diarree of van ontlastingsincontinentie en vieze onderbroeken, dan is het zeker niet de enige! 

Kinderen kunnen het bijvoorbeeld eng vinden om te poepen. Dit zie je vaak bij jonge kinderen. Er kunnen voor het kind redenen zijn waarom ze hun poep ophouden. Die redenen kunnen heel abstract maar ook heel praktisch zijn.

Heeft jouw kind problemen met poepen?

Maar een klein percentage van de problemen met ontlasting heeft een lichamelijke oorzaak. Veel van de ontlastingsproblemen worden beïnvloed door omstandigheden in het dagelijks leven. Vaak kan een kind niet uitleggen waarom het een probleem met poepen heeft. Ze missen de woordenschat om dit te verwoorden. Samen onderzoeken we wat de oorzaak kan zijn. 

 

Maak zelf een afspraak

 Je kunt direct zelf een afspraak inplannen in onze online agenda >>

Kom je er niet uit?
Maak je liever telefonisch een afspraak?
Bel dan:
085 - 77 39 665

Of app ons op:
06 39 26 83 99

Kinderdieetcreatie

drollieVoor kinderen van 5-12 jaar gebruiken wij de methode van de Kinderdieetcreatie. Dat is een interactieve methode waarbij je kind op een speelse wijze leert wat gezonde voeding is. De opzet van de methode is om het kind direct te betrekken bij de behandeling. Door de kindvriendelijke en speelse uitleg en werkbladen wordt het kind uitgenodigd een actieve en participerende rol aan te nemen. 

Poep rijbewijs

Bekijk hier een filmpje met een impressie van de methode Poepproblemen van de Kinderdieetcreatie:

Voedingsadvies valt in de basisverzekering

De eerste drie uren dieetadvies worden vergoed vanuit de basisverzekering.  Lees meer >>