Wat doen wij?

Heeft je kind een voedselallergie? Groeit je kind te weinig? Ben je onzeker of je kind wel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt? Of is je kind juist te zwaar? Diëtistenpraktijk Twente is gespecialiseerd in het geven van advies over voeding aan kinderen en jongeren. We helpen ouders en verzorgers om te begrijpen hoe ze hun kinderen gezonde en gebalanceerde maaltijden kunnen geven die voldoen aan hun specifieke behoeften.

Kinderen hebben vaak speciale voedingsbehoeften die afhangen van hun leeftijd, groei en ontwikkeling. Een kinderdiëtist kan je helpen ervoor te zorgen dat je kind de juiste voedingsstoffen krijgen om gezond te blijven en te groeien.

We werken veel samen met andere gezondheidsprofessionals, zo krijgen kinderen de zorg die ze nodig hebben.

Voedingsadvies valt in de basisverzekering

De eerste drie uren dieetadvies worden vergoed vanuit de basisverzekering.  Lees meer >>

Individueel voedingsadvies

Individueel voedingsadvies

Zoeken jullie hulp zodat je kind zich beter kan voelen of gezonder wordt? Bij ons kunnen jullie terecht voor een voedingsplan op maat, afgestemd op jullie specifieke behoeften en doelen. Daarvoor kun je een afspraak inplannen in onze online agenda. Maak je liever telefonisch een afspraak? Bel dan 06 39 26 83 99.

Dieetbegeleiding in groepsverband

Dieetbegeleiding in groepsverband

De groepsprogramma’s zijn ontworpen om kinderen te helpen actief en gezond te blijven. Naast de aandacht voor voeding en beweging komen er ook andere thema’s zoals slaap en zelfvertrouwen aan bod.

Neem voor meer informatie over deelname contact op met de praktijk.

Voorlichting aan groepen

Voorlichting aan groepen

Wil je bijvoorbeeld in de kinderopvang voor ouders een thema-avond organiseren rondom voeding? Diëtistenpraktijk Twente geeft workshops en voorlichting voor groepen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Voedingsadviezen voor scholen

Voedingsadviezen voor scholen

Een gezonde leefstijl is voor kinderen van groot belang. Diëtistenpraktijk Twente geeft workshops en scholingen, bijvoorbeeld voor personeel in schoolkantines en buitenschoolse opvang. Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Verstandelijk beperkten

Verstandelijk beperkten

De diëtisten van Diëtistenpraktijk Twente hebben veel affiniteit en ervaring met het behandelen van kinderen met een verstandelijke beperking.

Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Doelgroepen

Wij begeleiden en behandelen kinderen en jongeren van 0-18 jaar bij ziekten, aandoeningen en voeding-gerelateerde onderwerpen, zoals bijvoorbeeld:

Overgewicht/obesitas

Ondergewicht/ondervoeding

Diabetes type I en II

Peuterdiarree

Poepproblemen

Voedingsadviezen voor Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse eetgewoonten

Hart- en vaatziekten

Voedingsadviezen bij (top)sport

COPD

Voedselallergieën, voedselovergevoeligheid

Lactose- of glutenintolerantie

Slikklachten

Voedingsadvies bij medicatiegebruik

Eetstoornissen als ARFID, anorexia nervosa, binge eating disorder/eetbuienstoornis.