Maagverkleining

Overweeg je een bariatrische ingreep? Bij zwaar overgewicht kun je ervoor kiezen om een maagverkleinende operatie te ondergaan. Een chirurg haalt een stuk van je maag weg waardoor afvallen een stuk gemakkelijker wordt. Diëtistenpraktijk Twente kan je in het hele proces ondersteunen: voor, tijdens en na de ingreep. Maar ook in de afweging die daaraan voorafgaat.

Twijfel je nog over een ingreep?

Wij kunnen je helpen en ondersteunen bij overgewicht. Samen met jou kijken we naar je eetpatroon en welke pogingen je hebt ondernomen om af te vallen. Samen onderzoeken we  wat voor jou gezonde voeding en leefstijl kan zijn en kunnen je helpen een goede afweging te maken met betrekking tot een operatie.

Ook kun je bij ons terecht wanneer er om medische redenen een deel van je maag is verwijderd of wanneer je na een bariatrische ingreep vragen hebt over je voeding tijdens een zwangerschap.

Maagverkleining of darmomleiding

De meest toegepaste operaties bij obesitas zijn een maagverkleining door middel van een gastric sleeve of een gastric bypass-ingreep (maagverkleining en darmomleiding). Een belangrijk aandachtspunt na een bariatrische ingreep is een volwaardige inname van eiwitten, vitamines en mineralen.

Voor de operatie

In het voortraject naar een operatie is het noodzakelijk dat je begeleiding krijgt van een diëtist. We kijken samen naar je eetpatroon en brengen in kaart welke pogingen je al hebt ondernomen om af te vallen. We onderzoeken wat voor jou gezonde voeding en een evenwichtig eetpatroon kan zijn en je maakt al een start met aanpassingen die daarbij nodig zijn. Het hele plaatje van voeding, beweging en leefstijl komt daarbij aan bod.

Na de operatie

Na de ingreep is het fijn om nog begeleid te worden door een diëtist, het behalen van goede resultaten staat of valt bij het verloop van het eerste jaar na de operatie. We kunnen met je meedenken over oplossingen bij eventuele klachten en al je praktische vragen beantwoorden. 

Maak zelf een afspraak

 Je kunt direct zelf een afspraak inplannen in onze online agenda >>

Kom je er niet uit?
Maak je liever telefonisch een afspraak?
Bel dan:
085 - 77 39 665

Of app ons op:
06 39 26 83 99

Andere vragen?

Ook kun je bij ons terecht wanneer er om medische redenen een deel van je maag is verwijderd of wanneer je na een bariatrische ingreep vragen hebt over voeding tijdens een zwangerschap.