Herstellen van Covid?

Sommige mensen houden na COVID-19 (het coronavirus) nog lang klachten. Om goed te kunnen herstellen is de behoefte aan energie en voedingsstoffen groot, maar door klachten als een verminderde smaak, minder eetlust, benauwdheid, kauw- en slikklachten of reukverlies kan de inname van voedsel beperkt zijn. Ook mobiliteitsproblemen kunnen het moeilijker maken voldoende te eten. 

Wanneer je ernstige COVID-19 hebt gehad, kun je tijdens het herstel nog lang ernstige klachten en beperkingen ervaren. Je kunt last hebben van benauwdheid, conditiegebrek, vermoeidheid, spierpijn of geheugen- en concentratieproblemen. Daardoor kun je bijvoorbeeld niet traplopen, slechts kleine afstanden lopen, problemen hebben met zelfverzorging, geen boodschappen doen, of je werk niet meer doen.

Sommige klachten hebben ook een negatieve invloed op je eetpatroon. Denk bijvoorbeeld aan benauwdheid, kauw- en slikklachten, reukverlies, verminderde smaak en verminderde eetlust. Om goed te kunnen herstellen is de behoefte aan energie en voedingsstoffen groot, terwijl de inname van voedsel dan juist minder is. Hierdoor verzwakt je lichaam en kan ondervoeding ontstaan. 

Wij bieden ondersteuning bij geur- en smaakverstoringen, slikproblemen, gewichtsverandering, darmklachten, afnemende spiermassa en vermoeidheid.

Heb je hulp nodig voor je herstel?

Om in aanmerking te komen voor vergoeding van paramedische herstelzorg is een verwijskaart van de huisarts of medisch specialist nodig. 

De arts bepaalt op grond van de klachten welke zorg nodig is. Het is daarvoor niet noodzakelijk dat je positief getest bent op het coronavirus. Het is ook niet noodzakelijk dat je opgenomen bent geweest in het ziekenhuis. Als je thuis ziek was, stelt de huisarts of medisch specialist vast of er waarschijnlijk sprake is geweest van COVID-19 en of je paramedische herstelzorg moet krijgen.

Ook na een herbesmetting met COVID-19 kun je in aanmerking komen voor de vergoeding van herstelzorg.

Maak zelf een afspraak

 Je kunt direct zelf een afspraak inplannen in onze online agenda >>

Kom je er niet uit?
Maak je liever telefonisch een afspraak?
Bel dan:
085 - 77 39 665

Of app ons op:
06 39 26 83 99

Samenwerking met andere disciplines

Voor de herstelzorg werken wij samen in een team en kunnen we op die manier ook andere disciplines als ergo- en fysiotherapie bij de behandeling betrekken.

Lees meer >>