Diëtisten

team

Maak kennis met onze diëtisten

Na hun opleiding Voeding en Diëtetiek in Nijmegen zijn Jorieke en Mieke samen Diëtistenpraktijk Twente gestart. Beiden hebben ook de minor Medische- en Sportfysiologie aan de Universiteit Twente afgerond.
Voorafgaand aan deze opleiding hadden ze allebei al andere studies gedaan, waardoor zij specifieke deskundigheden hebben voor bepaalde doelgroepen. Ook Frouke en Evelien brengen elk hun eigen expertise mee.

Sinds 1 mei 2012 zijn Jorieke en Mieke samen eigenaar van Diëtistenpraktijk Twente.

Jorieke

Jorieke Borzek

Jorieke heeft een sociaal pedagogische vooropleiding. Na deze opleiding werkte ze met verstandelijk beperkte volwassenen en kinderen. Jorieke is zelf opgegroeid met een verstandelijk en lichamelijk beperkt gezinslid en mede hierdoor heeft ze veel affiniteit met deze doelgroep.

Na haar opleiding tot diëtist heeft Jorieke onder meer gewerkt bij een zelfstandig gevestigde diëtistenpraktijk, bij Mediant (psychiatrie) en bij de Twentse zorgcentra (gehandicaptenzorg).

Sinds 2013 is Jorieke kinderdiëtist. In 2017 haalde ze haar diploma voor de opleiding Orthomoleculaire geneeskunde.

Naast haar werk als diëtist is Jorieke moeder van twee zoons.

Mieke

Mieke Smit

Voor haar opleiding als diëtist volgde Mieke de studie tot leraar basisonderwijs. In haar eerste jaren als diëtist heeft ze bij twee zelfstandig gevestigde praktijken gewerkt.

Dankzij haar vooropleiding en de uitvoering van diverse projecten heeft Mieke veel ervaring met het werken met kinderen. Als diëtist heeft ze aan verschillende projecten speciaal voor kinderen meegewerkt, zoals het GKGK-project waarbij voedingslessen op diverse basisscholen in Enschede worden gegeven en momenteel Cool2beFit in Hengelo.

Mieke is naast diëtist ook een fanatiek softbalster en in 2011 met haar team Europees Kampioen geworden.

Mieke is moeder van twee dochters.

Evelien

Evelien Roelofs

Evelien is in de zomer van 2017 afgestudeerd als diëtist aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Na haar studie heeft ze ervaring opgedaan in verschillende diëtistenpraktijken en heeft ze de post- HBO opleiding tot kinderdiëtist afgerond. Naast haar werk heeft ze de post- HBO opleiding Sportdiëtetiek afgerond en kan zij zichzelf ook sportdiëtist noemen.

Daarnaast is Evelien betrokken bij verschillende leefstijlprogramma’s om deelnemers te coachen bij leefstijlfactoren zoals voeding, beweging, slaap en stress.

Frouke Oude Lansink

Frouke Oude Lansink

Sinds 2021, na afronding van de opleiding HBO Voeding en Diëtetiek in Groningen, werkt Frouke met veel passie voor Diëtistenpraktijk Twente. Daarnaast is ze afgestudeerd sport- en bewegingscoördinator met Fitness trainer A aantekening.

‘Voor mij is het belangrijk om een juiste balans te vinden tussen voeding, beweging en ontspanning. Mijn motto is om te laten zien dat gezond leven echt niet saai hoeft te zijn. Ik wil mensen graag handvatten aanreiken voor een verantwoorde leefstijl waarbij geen productgroepen uitgesloten worden. Het is namelijk ook belangrijk om regelmatig te kunnen genieten van minder voedzame producten zonder schuldgevoelens.

Aandachtsgebieden: Voeding en diabetes