Diëtisten

team

Maak kennis met onze diëtisten

Na hun opleiding Voeding en Diëtetiek in Nijmegen zijn Jorieke en Mieke samen Diëtistenpraktijk Twente gestart. Beiden hebben ook de minor Medische- en Sportfysiologie aan de Universiteit Twente afgerond.
Voorafgaand aan deze opleidingen hadden ze allebei ook al andere studies gedaan, waardoor zij specifieke deskundigheden hebben voor bepaalde doelgroepen. Ook Frouke en Evelien brengen elk hun eigen expertise mee.

Sinds 1 mei 2012 zijn Jorieke en Mieke samen eigenaar van Diëtistenpraktijk Twente.

Jorieke

Jorieke

Hoi! Ik ben Jorieke. Tijdens de opleiding Voeding en Diëtetiek leerde ik Mieke kennen en in 2012 hebben we samen Diëtistenpraktijk Twente opgericht.

Ik ben begonnen met een sociaal pedagogische vooropleiding en werkte met verstandelijk beperkte volwassenen en kinderen. Thuis ben ik opgegroeid met een verstandelijk en lichamelijk beperkt gezinslid, dat heeft mijn affiniteit met deze doelgroep vergroot. Deze kennis en ervaring heeft mij veel begrip gegeven van de invloed van voeding op de levenskwaliteit.

In 2017 haalde ik het diploma voor de opleiding Orthomoleculaire geneeskunde, die zich richt op het optimaliseren van de gezondheid door een gezonde, evenwichtige voeding afgestemd op jouw behoefte en situatie. Deze benadering zal in de komende jaren ongetwijfeld aan belang gaan winnen.

Vanaf 2013 heb ik mij gespecialiseerd als kinderdiëtist. Het hele gezin wordt meegenomen in de aanpak.
Voeding speelt een grote rol in de ontwikkeling, groei en welbevinden van kinderen. En wat de oorzaken van de problematiek ook zijn: plezier in eten moet voorop blijven staan!
Zelf ben ik moeder van twee zoons.

Mieke

Mieke

Hoi! Ik ben Mieke. In 2012 heb ik samen met Jorieke Diëtistenpraktijk Twente opgericht en sindsdien is ons team uitgebreid met 2 fantastische collega’s 😊 !

Vanuit mijn sportieve verleden ben ik altijd geïnteresseerd geweest in voeding en in de werking van het lichaam. Bovendien werk ik graag met kinderen, wat mijn keuze om in het basisonderwijs te werken verklaart. Omdat ik daarin niet helemaal vond wat ik zocht, besloot ik na enkele jaren de opleiding Voeding en Diëtetiek te volgen en sinds 2010 ben ik als diëtist aan het werk.

De combinatie van de ervaring in het onderwijs en mijn werk als diëtist heeft mij gedreven mij te specialiseren als kinderdiëtist. Ik hou van de eerlijkheid, de flexibiliteit en de motivatie van kinderen die ik ervaar in mijn werk. Ik ben getrouwd met Martijn, we hebben 2 dochters en als gezin zijn we veel te vinden op het softbalveld van Tex Town Tigers.

Aandachtsgebieden:
– Kritische eters
– Kinderen met overgewicht/afbuigende groei/ondergewicht
– Kinderen met allergieën/ darmproblemen

Evelien

 Evelien 

Mijn naam is Evelien en ik ben in 2017 afgestudeerd als diëtist aan de Hanze Hogeschool in Groningen.

Na mijn studie heb ik de post- HBO opleidingen kinderdiëtetiek en sportdiëtetiek afgerond en heb ik ervaring opgedaan in verschillende diëtistenpraktijken.

Ik krijg er veel energie van om cliënten te begeleiden bij hun zoektocht naar een gezonde leefstijl, waarbij naast voeding ook beweging, slaap en stress centraal staan. Om die reden ben ik ook betrokken bij verschillende leefstijlprogramma’s zoals SLIMMER en Samen Sportief In Beweging

Frouke

Frouke 

Mijn naam is Frouke. In 2021 heb ik de opleiding HBO Voeding en Diëtetiek afgerond aan de Hanzehogeschool Groningen. Sindsdien ben ik werkzaam binnen het fijne team van Diëtistenpraktijk Twente!

Mijn interesse voor voeding, leefstijl en gezondheid is al jaren geleden begonnen. Voor de opleiding Voeding & Diëtetiek ronde ik de sportopleiding af waarbij ik altijd de wens had om meer te leren over het menselijk lichaam en voeding 🍋. Ieder mens en lichaam is uniek en verdient een advies op maat. De variatie in mijn werk maakt elke dag weer tot een uitdaging.

Aandachtsgebieden:
Voeding en diabetes
– Kinderdiëtetiek
– Oncologie