Voedingsproblemen bij autisme

Diëtistenpraktijk Twente heeft veel ervaring met voedingsgerelateerde problemen die mensen met autisme kunnen ervaren. Je kunt een sterke voorkeur hebben voor bepaald eten of juist een sterke afkeer. Boodschappen doen kan een hele opgaaf zijn. Ook kan het zijn dat je niet genoeg kennis hebt over voeding, waardoor je te eenzijdig eet. Het is belangrijk om met elkaar te onderzoeken hoe autisme invloed heeft op jouw eetgedrag en voedingsinname.

Het is belangrijk om met elkaar te onderzoeken hoe autisme invloed heeft op jouw eetgedrag en voedingsinname. Je kunt een sterke voorkeur hebben voor bepaald eten of juist een sterke afkeer. Boodschappen doen kan een hele opgaaf zijn. Ook kan het zijn dat je niet genoeg kennis hebt over voeding, waardoor je te eenzijdig eet. 

Stippencoach

Heb jij wat meer begeleiding nodig voor het bereiken van een gezond(er) gewicht? Dan kunnen wij de Stippencoach inzetten.

Stippencoach is speciaal ontwikkeld voor mensen met voedingsproblematiek in combinatie met een bijzondere achtergrond. Bijzonder in de vorm van een beperking, een syndroom, een autisme spectrum stoornis en/of psychiatrische stoornis. Ook mensen met een beperkte taalvaardigheid of andere complexe problematiek kunnen hier goed mee werken. Het is zeer geschikt voor mensen die niet passen in de reguliere behandelprogramma’s.

Onder begeleiding van een diëtist en gedragscoach is het zowel online als offline mogelijk om een gezond(er) gewicht te bereiken. Je wordt persoonlijk begeleid met een individueel advies op maat.

naar website

Stippencoach is geen dieet, maar een plan voor voeding, gebaseerd op gewone richtlijnen voor gezonde voeding. Het plan houdt rekening met de wensen van de cliënt.

  Meer weten?

  Wil je meer weten? Je kunt ons bellen of mailen. Je kunt ook zelf een afspraak inplannen in onze digitale agenda.

   Maak zelf een afspraak

    Je kunt direct zelf een afspraak inplannen in onze online agenda >>

   Kom je er niet uit?
   Maak je liever telefonisch een afspraak?
   Bel dan:
   085 - 77 39 665

   Of neem contact op via het contactformulier:

   12 + 10 =